Belangrijke informatie over jouw systemen

Is je Windows omgeving nog actueel?

Wij willen je vragen om grondig kennis te nemen van onderstaande informatie, omdat deze de continuïteit van je softwaresystemen aangaat. Onze software FuelOffice draait momenteel binnen jouw organisatie op een Microsoft product: Microsoft Windows Server óf Microsoft Windows PC.

Onderneem daarom tijdig actie indien onderstaande situatie op jouw omgeving van toepassing is!

Extendas gaat in de komende maanden het framework (schil) van FuelOffice upgraden naar een nieuwere versie (XPA). Deze versie voorziet in nieuwe technieken en verbeterde werking van de programmatuur en is essentieel voor het verder doorontwikkelen van FuelOffice. Om deze stap gezamenlijk te kunnen zetten dient jouw systeem minimaal te voldoen aan onderstaande eisen:

Werkplek PC:

Minimaal Windows 7, aanbevolen minimaal Windows 10
(Zie toelichting hieronder)
Minimaal Microsoft SQL Server 2008 R2 (Express/Standaard editie)

Server omgeving:

Minimaal Windows Server 2008, aanbevolen minimaal Windows Server 2012
(Zie toelichting hieronder)
Minimaal Microsoft SQL Server 2008 R2 (Express/Standaard editie)

Indien jouw systeem of systemen hieraan niet voldoen, is het niet mogelijk om toekomstige nieuwe versies van FuelOffice op jouw systeem te installeren en ontvang je dus geen updates meer van FuelOffice. Ook de helpdesk kan slechts beperkt ondersteuning hierop blijven verlenen.

Controleer alsjeblieft per omgaande welke specificaties jouw systeem heeft. Mocht je er niet zeker van zijn of jouw systemen aan bovenstaande eisen voldoen, raadpleeg dan je systeembeheerder/ICT-leverancier.
Indien jouw systeem niet aan het bovenstaande voldoet, willen wij je verzoeken dit met jouw hardware leverancier zo spoedig mogelijk op te lossen. Hiermee verzeker jij je voor de toekomst van een stabiele, betrouwbare omgeving.
Aangezien het hier om het besturingssysteem gaat en geen software van Extendas betreft, kunnen wij je hiermee niet van dienst zijn.

Reminder: Wellicht is het verstandig om een contactmoment met jouw IT-leverancier tevens te gebruiken om te controleren of je backup-procedure nog op de juiste manier is ingericht en functioneert. Het komt helaas te vaak voor dat onze medewerkers, na bijvoorbeeld een Cryptoware aanval (versleuteling van al je bestanden) bij een klant, terug moeten grijpen naar zeer oude backup(s). Dit levert onnodig veel stress, kosten én werk voor je op. Wij zullen je binnenkort informeren over de verdere stappen in het overgangsproces naar de nieuwe versie van het platform achter FuelOffice (XPA).

End-of-life support Windows

Houd er tevens rekening mee dat op 14 januari 2020 Microsoft de ondersteuning stopt voor de volgende versies van Windows:

  • Windows 7 (voorgaande edities worden al niet meer ondersteund).
  • Windows Server 2008 (Standard, Datacenter, Enterprise, Foundation, R2 Datacenter, R2 Enterprise, R2 Standard).

Dit betekent dat Microsoft voor bovenstaande producten geen support meer zal verlenen én tevens geen security updates meer uitbrengt. Indien er na 14 januari 2020 nog een kwetsbaarheid wordt ontdekt in b.v. de beveiligingscomponenten van deze Microsoft producten, dan zullen oplossingen hiervoor niet meer worden uitgebracht voor bovenstaande producten.

Het is in een ieders belang dat jouw systeem altijd up-to-date is. Extendas zal na 14 januari 2020 ook geen nieuwe installaties en/of herinstallaties op systemen uitvoeren op de bovengenoemde Microsoft systemen.

Vragen & Informatie

Indien jouw systeem vervangen dient te worden en hierdoor een herinstallatie van FuelOffice noodzakelijk is, verzoeken wij je dit tijdig kenbaar te maken per e-mail via helpdesk@extendas.com.

Onze consultants zullen dan de herinstallatie afstemmen en plannen.