Drive-thru Bakery en PEP’s Loyalty bij tankstation Van Weelde

Drive-thru Bakery en PEP’s Loyalty bij tankstation Van Weelde

Bij tankstation Van Weelde in Nieuwerkerk aan den IJssel kunnen klanten vanuit hun auto broodjes kopen. De bakery is uitgebreid met een heuse drive-thru en gebruikt de Extendas POS voor de afhandeling van de transacties. Ook is Van Weelde gaan werken met een nieuw loyalty systeem. Het op het SPIN platform gebaseerde, custom made PEP’s spaarsysteem.

Met deze noviteiten hoopte Van Weelde de teruglopende verkoop van brandstoffen te compenseren. Al snel na de ingebruikname bleek de drive-thru een schot in de roos. Mensen rijden er graag een stukje voor om en weten de bakery zelfs op zondagochtend te vinden.

De tankstationmanager besteedde veel tijd aan het optimaliseren van de processen in de bakery. Tijd is daarbij een bepalende factor. Hoe langer het duurt om het gewenste broodje vers te maken en te overhandigen, hoe kleiner de kans dat de klant terugkomt. Zelfs in de drukke uren rond lunchtijd moet de bakery snel kunnen leveren. Van Weelde werkt hiervoor intensief samen met zijn partners, waaronder Extendas.

Extendas POS

Extendas leverde de speciale bakery-kassa voor Tankstation Perfect Energy Van Weelde. Het systeem maakt direct bij de invoer van een bestelling de productiebon aan, wat aanzienlijke tijdsbesparing oplevert. De kassa-opstelling communiceert bovendien rechtstreeks met het backoffice systeem van het tankstation. Hierdoor heeft de winkelier inzicht in zijn actuele voorraden en kan hij gemakkelijk prijs- of artikelmutaties doorvoeren in het kassasysteem.

SPIN Loyalty systeem

De ondernemer heeft in samenwerking met software-ontwikkelaar Extendas een eigen spaarsysteem ontwikkeld dat gebaseerd is op het SPIN Platform: Perfect Energy Points (PEP’s). De klant ontvangt een spaarkaart en zodra deze iets besteedt bij het tankstation, in de winkel of bakery, worden er punten bijgeschreven op een pasje. PEP’s heten deze punten: Perfect Energy Points. Via de website www.vanweelde.com kan de klant zien hoeveel punten er zijn verzamelt en of de digitale spaarkaart al vol is. Ook kan de klant zien waarvoor de PEP’s gebruikt kunnen worden, zoals korting op een wasbeurt of een gratis broodje.

Op een later moment zal er een speciale app voor smartphones worden geïntroduceerd. Via deze app worden de PEP’s meteen bijgeschreven en ook is meteen zichtbaar hoe vol de digitale spaarkaart is. De plastic spaarkaart blijft in gebruik voor klanten die de app niet gebruiken.