De Digitale en Extendas slaan handen ineen voor orderkiosk

Covid-19 zorgt voor doorbraak orderkiosk

De Digitale en Extendas slaan handen ineen voor orderkiosk
3 May 2021 Ronald Huve

De coronacrisis heeft bij veel tankstation shops en bakery’s gezorgd voor een nieuwe benadering voor bestellen en betalen. Voor een goede service ontdekken zij steeds vaker de voordelen van een orderkiosk. De Digitale is al een bekende partij voor veel tankstations op het gebied van narrowcasting, bijvoorbeeld voor digitale menuborden bij bakery’s en tankshops. De orderkiosk oplossing is door de behoefte aan contactloos bestellen en betalen in een stroomversnelling gekomen. De combinatie met de krachtige backend oplossing van Extendas, maakt van de orderkiosk een complete oplossing voor bestellen, betalen en beheren.

logo De Digitale

KOPPELING BACKOFFICE

Dankzij de koppeling van de orderkiosk met de backend en backoffice van Extendas krijgen gebruikers realtime inzicht in locatie(s) en verschillende order check-outs. (optioneel kan dit via de Dashboard module binnen FuelOffice) Indien gewenst kunnen artikelen beheerd worden via de backend of deze gegevens kunnen ingeladen worden vanuit de backoffice dankzij een koppeling hiermee. De koppeling werkt dus beide kanten op; transactie data worden verstuurd vanuit de orderkiosk naar de backoffice en het assortiment wordt verstuurd vanuit de backoffice naar de orderkiosk. Deze stroom van data loopt via de SPIN backend.

De shop van D!vers in Woerden is bijvoorbeeld al uitgerust met 2 orderkiosken, zie hiervoor het artikel in de Pompshop. Ook Vissers Energy Groep zet de orderkiosk in voor hun Moments & More locatie De Vundelaar, lees hier.

Let op: het assortiment / je artikelen worden aangestuurd vanuit de backoffice. Vanuit de FuelOffice kun je dus op product- en prijsniveau onderscheid maken of deze op de kassa of orderkiosk getoond moet worden (of allebei). Bij vergelijkbare andere orderkiosk oplossingen in de markt is het niet op deze wijze geregeld, daarbij heb je dus dubbel werk aan het beheren van producten, prijzen en productafbeeldingen. Het loont om goed te kijken naar hoe koppelingen zijn opgezet.

Orderkiosk het eiland

SAMENWERKING

Door oplossingen te combineren kunnen er mooie kansen ontstaan en zo is ook de samenwerking tussen De Digitale en Extendas tot stand gekomen. Waarbij De Digitale een krachtige en gebruiksvriendelijke applicatie heeft om klanten te binden en de juiste kansen voor upselling te creëren in je bakery of tankshop, is Extendas de ervaren partij op het gebied van kassasystemen, transactieverwerking, backend en beheer.

Samen een ideale match om voor tankstation ondernemers een kant-en-klare oplossing te bieden. Van uitstraling tot gemak in beheer en van service tot automatisering.

SPIN backend artikel bewerken

SPIN BACKEND ALS CENTRALE HUB

Het SPIN backend systeem staat al bekend om de vele mogelijkheden tot koppelen met systemen van derden. Kassa’s, betaalautomaten, Payter terminals, webshops en backoffice systemen, SPIN verzamelt alle data en stelt deze weer beschikbaar voor bijvoorbeeld administratie of financiële afhandeling.

De orderkiosk past daarom perfect thuis in dit plaatje, het beheer van deze apparaten en overzicht van transacties is allemaal te beheren via één gebruiksvriendelijke omgeving.