Extendas FuelOffice

Het krachtigste backoffice systeem

voor de petrolmarkt

Over Extendas

Ketenintegratie en hoger rendement in de petrolmarkt? Extendas helpt

Extendas is het innovatieve softwarebedrijf dat organisaties in de petrolmarkt helpt bij hun administratieve, logistieke en financiële processen.

Wij verlichten hun lasten door vereenvoudiging van de processen en integratie van de gehele petrolketen. Uiteindelijk leidt dit tot hogere rendementen en betere dienstverlening.

Extendas is opgericht in 2001. De grondleggers hebben ieder ruime ervaring met systemen voor enterprise resource planning (ERP). Ze weten welke grote voordelen organisaties kunnen behalen met dergelijke backoffice-software en ketenintegratie. Het team legt zich bewust toe op de markt voor tankstations, oliemaatschappijen en oliehandelaren. Daar hebben uitbaters bovengemiddeld veel baat bij backofficesystemen met automatische koppelingen naar andere partijen in de keten.

Toonaangevend sinds 2001

Met onze revolutionaire benadering van de ketenintegratie, zijn we uitgegroeid tot Nederlands toonaangevende ERP-leverancier in de petrolmarkt.

Inmiddels gebruiken meer dan 1200 tankstations en oliehandelaren ons gebruiksvriendelijke backofficesysteem FuelOffice. Dat is vanaf 2001 op de markt. Sindsdien hebben wij niet stil gezeten. Zo werd het na nieuwe release in 2004 mogelijk om te koppelen naar nog meer belangrijke toeleveranciers. Daarmee kwam het elektronisch factureren en het elektronisch doorgeven van inkooporders voor veel shophouders binnen handbereik.

In 2008 lanceerden we FuelPortal. Het cloudplatform fungeert als databroker en vereenvoudigt daarmee de koppeling tussen backoffice en derde partijen, zoals leveranciers, oliemaatschappijen en brancheorganisaties. Het biedt ook talrijke mogelijkheden voor het delen en vergelijken van backofficegegevens (benchmarking).

Van social media en apps tot in het backoffice systeem

De laatste jaren zetten we onze schouders onder de nieuwste uitdaging: de klant in uw tankshop. De klant is de enige schakel in de hele keten die tot dusver niet was geïntegreerd. Vanaf 2010 biedt Extendas hiervoor het SPIN platform.

SPIN staat voor Social Petrol INtelligence. Het is een innovatieve oplossing waarmee u waardevolle klantgegevens koppelt aan de backoffice. Het bestaat uit een loyalty app voor trouwe klanten, een iPad-kassa (POS) voor in de tankshop en een real-time koppeling naar het backoffice systeem.

Baanbrekende technologie

Ons team heeft een voorliefde voor baanbrekende nieuwe technologie. Zo gebruikt het SPIN platform de allernieuwste snufjes om de klant aan uw shop te binden en hem te integreren met de rest van de petrolketen. Denk daarbij aan de inzet van GeoFencing, iBeaconsiPad-kassa’s en mobiele apps met een gepersonaliseerd loyaltyprogramma en integratie van social media-accounts.